Grafische vormgeving cursussen

Speciaal voor communicatie- en marketingprofessionals bieden wij diepgaande trainingen aan in grafische vormgeving. Onze cursussen zijn ontworpen om je de essentiële vaardigheden en kennis te bieden die nodig zijn om zelfstandig professionele ontwerpen te creëren. Of je nu interne documenten wilt opfrissen of externe campagnes visueel wilt ondersteunen, onze trainingen bieden de kennis en tools die je nodig hebt.

Leer de basis van grafische vormgeving

Onze cursussen zijn zorgvuldig samengesteld om te voldoen aan de groeiende vraag naar professionele grafische vormgeving binnen de communicatie- en marketingsector. De cursussen zijn zo ontworpen dat ze je voorzien van kennis en praktische vaardigheden in grafische vormgeving, met gebruik van de nieuwste software en technieken.

We starten met de basis: kleuren, lettertypes, en hoe je alles mooi op je pagina zet. Dit zijn de bouwstenen voor een goed, waarmee je ontwerpen maakt die echt iets zeggen. Daarna gaan we echt aan de slag! Zo leer je hoe je de stijl van jouw bedrijf of organisatie gebruikt om nieuwe, aansprekende ontwerpen te maken die je publiek aanspreken.

Na het volgen van onze cursus grafische vormgeving kun je als communicatie- of marketingmedewerker zelfstandig je communicatie-uitingen vormgeven, helemaal in lijn met het huisstijlhandboek. Wat eerst uren werk kostte en afhankelijk was van externe partijen, is nu snel, eenvoudig en zelfs leuk om zelf te doen. Je beschikt over de tools en kennis om professioneel en consistent te communiceren, waardoor je tijd bespaart en je creativiteit de vrije loop kunt laten.

Wat je allemaal gaat leren.

Kies uit flexibele formats: een halve dag, een hele dag, of een uitgebreide cursus verdeeld over vier halve dagen. Elke cursus is ontworpen om jou praktische vaardigheden en kennis te bieden in grafische vormgeving.

Kleurenleer, typografie en vlakverdeling
Duik in de basis van visuele compositie en leer hoe je met kleur, lettertype en layout een krachtige boodschap overbrengt.
Van schets tot realisatie
Ontwikkel de vaardigheid om je ideeën te schetsen en uit te werken tot professioneel materiaal, klaar voor productie.
Huisstijl naar ontwerp
Leer hoe je een bestaande huisstijl vertaalt naar frisse en functionele ontwerpen, perfect afgestemd op jouw merk of organisatie.
Adobe en/of Canva Pro
Of je nu de voorkeur geeft aan Adobe's krachtige suite (InDesign, Illustrator, Photoshop) of de eenvoudige efficiëntie van Canva Pro, wij bieden de kennis om deze programma's optimaal te benutten.
Drukwerk en digitale media
Leer hoe je ontwerpen digitaal aanlevert voor drukwerk en de juiste bestandstypen kiest voor online gebruik.

Opties grafische cursus

We hebben drie specifieke cursussen grafische vormgeving samengesteld, elk ontworpen om aan verschillende behoeften en ervaringsniveaus te voldoen. Of je nu op zoek bent naar basisvaardigheden, geavanceerde technieken, of een cursus die precies op maat is gemaakt voor jouw organisatie, wij hebben de oplossing. Wil je graag in overleg een andere pakket samenstellen? Neem dan gerust contact op.

Praktische informatie

Om ervoor te zorgen dat je alles uit onze cursus kunt halen, volgt hier wat praktische informatie. Door deze details vooraf te regelen, kun je op de cursusdag zelf volledig focussen op het leren en ontwikkelen van je grafische vormgeving skills.

Locatie
De cursussen kunnen op locatie gegeven worden óf bij nooms op kantoor in Assen. Wordt de training gegeven op locatie meer dan 10 km rijden van Assen? Dan worden er extra reiskosten berekend.
Tijden
Begint om 9:30 uur en eindigt om 14:00 of 16:30 uur, afhankelijk van je pakket. Inclusief minimaal 30 minuten pauze - onmisbaar voor effectief leren en creativiteit!
Software
Je hebt een eigen licentie voor Adobe Creative Cloud of Canva Pro nodig. Beide aanbieders bieden een gratis proefmaand aan. Regel dit vooraf om tijd te besparen op de cursusdag.
Materialen
Ontvang een reader met praktische tips en ruimte voor aantekeningen en schetsen.
Catering
Is de cursus bij mij op kantoor in Assen? Dan zorg ik uiteraard voor goede koffie, lekkere thee en een voedzame lunch.

Samenwerkingen waar we trots op zijn.

  • Studio Fier logo wit
  • Junto Media logo wit
  • NNO logo wit
  • Rietschans logo wit
  • Kaap Hoorn logo wit
  • Theater Winsinghhof logo wit
Een beschrijving van de afbeelding

Koffie?

Bespreek de
mogelijkheden

Wil je ontdekken welke mogelijkheden er voor jou zijn? Tijdens een (online) intake delen we graag onze benadering, de kansen die we voor jouw merk zien, en succesvolle verhalen uit eerdere projecten. Voel je welkom om eens langs te komen; wie weet wordt het een gamechanger voor je!